Начин на приготвяне
В дълбока тенджера налейте млякото и добавете захарта, разбъркайте и я поставете на силен котлон.
След като заври, отнемете тенджерата от огъня и добавете содата, разтворена в 2 ч.л. вода. Отново връщате на котлона, но намалявате котлона с една степен по-слаб. Сместа трябва да ври, но нито бавно, нито прекалено силно, като периодично разбърквате.
Млякото започва постепенно да променя цвета си, след 30 минути намалете котлона с още една степен по-слаб. Сместа започва да променя цвета си към млечно-кафява, затова наблюдавайте за гъстотата.
Не изчаквайте да стане много гъста, след като добие гъстотата на течен мед, отнемете тенджерата от котлона.
Оставете сместа да се охлади на стайна температура и я пресипете в буркан, като съхранявате в хладилник но не повече от месец или можете да използвате веднага.
Вкуса на този продукт Дулсе де лече - е като вкуса на бонбони Карамел Му – невероятна наслада!