Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Домашно Дулсе де лече – сладко от мляко

Домашно Дулсе де лече – сладко от мляко

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Домашно Дулсе де лече – сладко от мляко
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Толкова сладко и толкова млечно...като никое друго! Идеално за сладкиши и всякакви вкусни изкушения"

Необходими Продукти

  • за около 400 г краен продукт
  • прясно мляко - 1 литър с висок процент масленост
  • захар - 200 г бяла
  • сода бикарбонат - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера налейте млякото и добавете захарта, разбъркайте и я поставете на силен котлон.

След като заври, отнемете тенджерата от огъня и добавете содата, разтворена в 2 ч.л. вода. Отново връщате на котлона, но намалявате котлона с една степен по-слаб. Сместа трябва да ври, но нито бавно, нито прекалено силно, като периодично разбърквате.

Млякото започва постепенно да променя цвета си, след 30 минути намалете котлона с още една степен по-слаб. Сместа започва да променя цвета си към млечно-кафява, затова наблюдавайте за гъстотата.

Не изчаквайте да стане много гъста, след като добие гъстотата на течен мед, отнемете тенджерата от котлона.

Оставете сместа да се охлади на стайна температура и я пресипете в буркан, като съхранявате в хладилник но не повече от месец или можете да използвате веднага.

Вкуса на този продукт Дулсе де лече - е като вкуса на бонбони Карамел Му – невероятна наслада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: