Начин на приготвяне
Боровинките се почистват от листенцата и се измиват.
Посипват се със захарта и се оставя за една нощ на хладно.
На другият ден към тях се добавя водата и се поставя на котлона. Сладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна.
Сладкото се вари до гъстота, която се определя, като се капне капка върху чинийка и капката се задържа. Не преварявайте бабиното сладко.
След като изстине, боровинковото сладко се сгъстява още.
Накрая се добавя лимоновата киселина и сладкото се отнема от огъня.
Топлото сладко се разлива в топли и сухи бурканчета.
Обръщат се с капачките надолу и сладкото от боровинки на Баба се оставят така до пълното изстиване.
Забележка: На ваше разположение оставяме още една класическа рецепта за сладко от боровинки.
В сезона на боровинките опитайте и нашите рецепти за боровинкови мъфини или този страхотен чийзкейк с боровинки.