Ориз с домати и скариди

04/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9535093420
"Шепа скариди и обикновения ориз с домати се превръща в гурме предложение за лакомници "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Скаридите се обелват и главичките им се сваряват за 15 минути в около 600 мл вода с малко сол и две лъжици от зехтина.

2. Оризът се измива добре от нишестето и се оставя накиснат в студена вода докато дойде време за използването му. За тази рецепта е добре да използвате вида- бомба.

3. Лукът, чушката и чесънът се наситняват и се запържват в останалия зехтин с щипка сол докато лука стане прозрачен. Тогава се сипва доматеното пюре, а минутка след това и отцеденият ориз.

4. Налива се горещия и прецеден бульон от скаридите, като се отмерва течността в съотношение, съответстващо на вида ориз, който използвате (ако е нужно се долива водичка). Добавя се още малко сол и целината на прах и се вари около 18-20 минути на умерен огън при полузатворен капак (или докато се поеме течността).

5. Пет минути преди готовността на ястието се слагат и обелените скариди. След отдръпване от огъня оризът се оставя да почине 5 минути преди да бъде поднесен.

Всяка порция се гарнира с четвъртинка лимон.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар