Начин на приготвяне
Избират се картофи с тънка кора. Сваряват се в тенджера с подсолена вода.
Сварените картофи не се белят, а направо с кората се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
С помощта на чаша се притискат, така че да се пропукат и сплескат.
Скилидките чесън се счукват и към тях се прибавя разтопеното краве мало.
Сместа се разбърква и всеки картоф се намазва с нея. Отгоре се поръсва с червен и черен пипер. Слага се и нарязан на дребно пресен копър.
Мачканите картофи се поставят за 20 минути в предварително загрята на 200 °C фурна да се запекат до лек загар.
Хапнете си с любими салати картофи с масло и чесън на фурна.
Вижте още как се правят идеални картофи Уеджис?