Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени картофи»Картофи с масло и чесън на фурна

Картофи с масло и чесън на фурна

Картофи с масло и чесън на фурна
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Картофи с масло и чесън на фурна, мачкани и с масълце - пролетна идилия"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • сол
  • краве масло - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се картофи с тънка кора. Сваряват се в тенджера с подсолена вода.

Сварените картофи не се белят, а направо с кората се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

С помощта на чаша се притискат, така че да се пропукат и сплескат.

Скилидките чесън се счукват и към тях се прибавя разтопеното краве мало.

Сместа се разбърква и всеки картоф се намазва с нея. Отгоре се поръсва с червен и черен пипер. Слага се и нарязан на дребно пресен копър.

Мачканите картофи се поставят за 20 минути в предварително загрята на 200 °C фурна да се запекат до лек загар.

Хапнете си с любими салати картофи с масло и чесън на фурна.

Вижте още как се правят идеални картофи Уеджис?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: