Свинско със зеленчуци на скара в планината

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
301
2k
697
658
1
06/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-вкусните пържолки стават на жар. В планината се започва със събирането на дърва за огъня.

Пали се огън и се загрява скарата. Свинският врат се нарязват на пържоли и се накисват в соев сос от града, за да може да поемат. Преди да се изпекат се овкусяват със сол и черен пипер.

Свинският бут се нарязва на пържоли и се поръсват със сол и черен пипер и от двете страни. Кърначето се нарязва на по-къси парчета и се навива на охлювчета. Наденичките се разделят.

Тиквичките се обелват и нарязват на филийки по дължина. В кутийка (купичка) се посоляват и поливат с малко олио. Объркват се добре.

Лукът се обелва и се реже на дебели кръгчета. Когато жарта е готова и скарата е загряла се намазва с парче лук.

Нарежда се мешаната скара. Следи се готовността им. Месото и зеленчуците се обръщат до готовност. Когато на скарата се освободи място се препича хляб.

Когато огънят не е необходим се гаси. Хапва се топло. Лютеничка би подхождала чудесно.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар