Начин на приготвяне
Измити домати се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см. Сиренето се нарязва на плочки. Върху всеки резен домат поставяме сирене и листо пресен босилек.
Филийки пълнозърнест или бял хляб се нарязват на кубчета в купа. Смесват се с настърган кашкавал, риган, нарязана скилидка чесън и зехтин Получената смес се блендира в чопър или блендер да стане на трохи.
В купа се разбива с вилица яйцето, в чиния сипваме брашното. Получените доматени пакетчета се потапят първо в брашно, като излишното се изтупва, после се топят от двете страни в яйцето и накрая в трохите, като се притискат с ръцете да полепнат.
Нареждат се върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 200°C около 20-25 минути до златист цвят на трохите.
Сервираме със салата.
Чудесно лятно предястие или основно.
Рецепта е на Йоли :)))