Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарт с домати, сирене и босилек

Тарт с домати, сирене и босилек

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Тарт с домати, сирене и босилек
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тарт с домати, сирене и босилек, тарт за душата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • За плънката
  • домати - 3 - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 200 мл
  • босилек - 1/2 връзка
  • чедър - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тестото като смесите брашното и маслото в купа. Размачкайте с ръце, за да смесите добре. Добавете яйцето и омесете гладко тесто. При необходимост охладете за кратко в хладилник.

Разточете тестото на тънка кръгла кора и покрийте с нея съда на тарта. Притиснете по стените и ръбчетата и отстранете излишното количесто, което излиза извън формата. Поръсете с брашно, направете дупчици по кората с вилица, за да не се образуват балони с въздух по време на печенето. Поставете лист хартия за печене върху кората, напълнете със суров боб, който ще послужи за тежест. Изпечете за 15 минути на 180 С.

Нарежете лука и го задушете в бучка масло. Счупете двете яйца в купа и ги разбийте. Добавете към тях готварската сметана и задушения лук. Настържете сиренето и прибавете. Завършете плънката с накълцани ситно свежи листа босилек.

Нарежете доматите на дебели шайби. Запържете ги закратко в тигана заедно с бучка масло, риган, щипка захар и сол. Извадете от тигана и отделете люспите.

Излейте сметановата плънка в изпечения тарт. Отгоре подредете запържените домати. Върнете тарта във фурната на 180 С за още 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Много вкусно!
05.07.2023 19:01