Козе сирене

Diamanteno_surceDiamanteno_surce
Новак
18
Козе сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"За всички, които още не са разбрали - козето сирене е невероятен деликатес, а вие може да си го приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 4 л
  • мая - 4 - 5 капки за сирене
  • оцет - 4 - 5 капки
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е от село. Дядовото сирене става най-хубаво на студено, колкото по-студено, толкова по-хубаво става и без дупки в него.

В сурово мляко слагате маята и оцета и разбърквате добре, след това го оставяте пак някъде на сянка и хладно и след 3-4 часа, като се постегне на вид и отгоре му се вижда цвикът, се пресипва в тензух с преса или гевгир и се натиска отгоре с нещо, докато се отцеди цвикът за една нощ.

След това, като го извадите, сиренето е готово и се посолява с сол и се слага в кофичка, която може да е съхранявате в мазето на студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: