Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с козе сирене и тиквички

Разядка с козе сирене и тиквички

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Разядка с козе сирене и тиквички
Снимка: Мария Божилова
1 / 8
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Апетитът идва с тази разядка от тиквички и козе сирене - съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • козе сирене - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • брашно от чесън - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре. Почистват се от дръжките и върховете. Нарязват се на дебели кръгчета.

Слагат се в тенджера върху решетка за задушаване на зеленчуци.

Тенджерата се налива с вода. Тиквичките се задушават 40 мин под капак.

След като се задушат, се изваждат и се намачкват с вилица.

Слагат се върху цедка, за да се отцеди водата.

Козето сирене се натрошава на ситно.

Лукът се обелва и настъргва на ситно на ренде.

Прибавя се към сиренето и се разбърква много добре.

Таванът се разбърква с киселото мляко, солта, черния пипер и брашното от чесън.

Прибавя се към сиренето и се разбърква много добре.

След като се отцедят, тиквичките се разбъркват с лимоновия сок и зехтина и се прибавят към апетитната разядка.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Разядката с козе сирене и тиквички се оставя се в хладилник за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: