Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре. Почистват се от дръжките и върховете. Нарязват се на дебели кръгчета.
Слагат се в тенджера върху решетка за задушаване на зеленчуци.
Тенджерата се налива с вода. Тиквичките се задушават 40 мин под капак.
След като се задушат, се изваждат и се намачкват с вилица.
Слагат се върху цедка, за да се отцеди водата.
Козето сирене се натрошава на ситно.
Лукът се обелва и настъргва на ситно на ренде.
Прибавя се към сиренето и се разбърква много добре.
Таванът се разбърква с киселото мляко, солта, черния пипер и брашното от чесън.
Прибавя се към сиренето и се разбърква много добре.
След като се отцедят, тиквичките се разбъркват с лимоновия сок и зехтина и се прибавят към апетитната разядка.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Разядката с козе сирене и тиквички се оставя се в хладилник за 30 мин.