Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки в електрическа тенджера

Пълнени чушки в електрическа тенджера

Пълнени чушки в електрическа тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Тази рецепта е причината търсенето на електрически тенджери да нарасне с 60 процента само за ден"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко 400 г
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и почистват от семките. Поставят се в тенджера с вряща подсолена вода за около минута, за да се попарят.

Плънката се приготвя, като в тиган със сгорещено олио се запържват предварително нарязаните на дребно лук и морков.

След като омекнат, към тях се прибавя каймата. С помощта на вилица каймата се разбърква и раздробява на трохи.

Щом побелее, се прибавя предварително измитият ориз. Налива се около една чаена чаша вода на порции и плънката се се разбърква. Прибавя се сол на вкус, черен и червен пипер и чубрица.

Щом оризът набъбне, се прибавят нарязаните на ситно или пасирани домати. Щом се поеме всичката вода, тиганът с плънката се отстранява от котлона.

Чушките се напълват с леко поизстиналия ориз и се нареждат в тенджерата. Ако остане от плънката, тя се разпределя около чушките.

Наливат се още две чаши вода и тенджерата се захлупва с капак.

Чушките се готвят така около 45 минути. По средата на печенето може да се обърнат.

Малко преди готовност се приготвя заливка от разбитите яйца и киселото мляко, сода и брашно, която се излива отгоре.

Чушките се готвят още около 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: