Ароматни кръчмарски кюфтета на скара

15/08/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821315
"Коя е тайната на вкусните кръчмарски кюфтета ще разберете само тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 889
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слага каймата. Към нея се прибавят содата, лукът предварително нарязан на ситно и подправките. Всичко се омесва добре, купата се покрива със свежо фолио или капак и се оставя в хладилника да престои така поне 4 часа.

Скарата или барбекюто се загряват, решетката се намазва със сланина или лук.

При оформянето на каймата на кюфтета е необходимо ръцете да се топват в съд със вода. По този начин каймата не залепва по ръцете.

Кюфтетата се пекат на загрятата скара първо от едната страна, после и от другата.

Вървят отлично със студена бира.

Наздраве и добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар