Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни кюфтета на скара

Сочни кюфтета на скара

редакция:
ВасилВасил
Новак
161
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Включвайте скарата и запретвайте ръкави - всеки го може и всеки обича тези кюфтета!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 700 г
  • сланина - 300 г прясна
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 5 грама
  • чубрица - суха, смляна на вкус
  • сол - 22 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на кайма. Слагат се солта, черният пипер, кимионът и чубрицата. Каймата се омесва с ръце 15 - 20 минути много добре.

По време на омесването са добавя 300 - 350 мл. вода. Водата е задължителна, ако искате сочни кюфтета. Оставя се така приготвената кайма една вечер да престои в хладилник, завита с полиетиленово фолио, за да не хване кора.

След това с намазнени с олио ръце се оформят кюфтетата. Пече се на силна скара намазана с олио или мас до готовност.

Кюфтета на скара се поднасят топли с подходяща салата и червено вино.

Ако обичаш кюфтета, опитай рецептите ни за кюфтета по цариградски или кюфтенца с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
513
45
33
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вместо вода Сипи 200 г бира от маята кюфтетата стават сочни
24.03.2024 18:57
1
Orlin Sokolov
Orlin Sokolov
Извинявам се, но кюфтета без лук е като таратор без краставици :)
12.11.2019 13:53
33
1
Nevena
Nevena
На мен рецептата ми допадна, за това е този сайт- за различни интерпретации на различни гозби. Всеки да използва рецепта, която най-много му допадне. Избор - колкото щеш.
14.05.2018 17:10
5
2
Потребител#184142
Потребител#184142
къкъв блендер бе къпинов?????? само с реъце се меси кайма!!! другото си е химия!
22.01.2017 15:54
15
11
1
Покажи всички подкоментари
Богомил
Богомил
Явно че н Калинов се има за експерт в скарата и аз не искам да оспорвам това...но...да се прави каймата на каша с блендер ми ззвучи леко идиотско. Не усещате ли лучеца в кюфтето, структурата на каймата за какви изобщо кюфтета говорим?
11.08.2016 21:13
45
6
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Тези са станали чудесно
04.08.2016 18:18
4
5
Калинов
Калинов
Такаа,при всичките изчетени коментари и разбирането че просто някой хора не са осведомени за технологията за направата на кюфте на скара(тези който си хапвате по кебапчийниците и кръчмите или купувате готови замразени и мятате на скарата)да в рецептата не е споменат лукът който е много важен за бг кюфтенцата на скара,най-важното за да получите наистина сочни и пухкави кюфтета тайната е е в биенето на каймата,която се прави в кутер и се получава една гъста каша в която се добавя лед при биенето,но едва ли някой има кутер в къщи но може да се получи почти същия резултат с обикновен блендер,смилатате каймата,слагате подправките(без чубрицата-няма истинско кюфте на скара с чубрица)слагате в блендера,наливате по малко водичка докато се получи смес лепкава като тесто,вадите,с мокри ръце оформяте кюфтенца,замразявате ги и може вече да ги мятате на скарата,резултата е истинско кюфте и сочно като тези от най-добрите месокомбинати в Бг.Дано съм бил полезен.
04.08.2016 00:44
41
19
2
Покажи всички подкоментари
Petar Yorgov
Petar Yorgov
Кюфтето има тумор
03.08.2016 14:51
1
6
Богомил
Богомил
Магданоз се слага на пържени кюфтета.
17.07.2016 10:44
1
5
Потребител#174031
Потребител#174031
това е рецепта за кебапчета. в кюфтетата не се слага кимион, а колкото повече лук толко по добре.
16.07.2016 20:36
28
9
Албена Асенова
Албена Асенова
Лукът е задължителен,ако говорим за български кюфтета на скара.
13.07.2016 16:05
26
1
Богомил
Богомил
Точно ЛУК се слага в кюфтета на скара! Явно тук има хора които си мислят че са "наясно" с подправките:)
13.07.2016 14:59
22
1
1
Покажи всички подкоментари
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Това са кюфтета НА СКАРА , какъв лук ви гони ?! Очаквам някой индивид да напише , че трябва в каймата да се сложи яйца и хляб/галета .
12.07.2016 20:02
8
32
Богомил
Богомил
И без ЛУК не са просто кюфтета!
26.06.2016 06:41
27
1
Христо Корейски
Христо Корейски
абе хора,всеки пише каквото му дойде-кюфте с кимион без лук(това си е мляно месо на скара)и няма нищо общо няма с кюфтето
09.06.2016 19:32
31
3
Ivo
Ivo
И никога не ги набождайте, като ги вадите от скарата. Само с щипка или шпатула.
27.05.2016 19:06
19
3
Ivo
Ivo
Аз прибавям 1/4 ч.л. сода. И водата ми е газирана.Лукът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ! Скарата намазвам със сланина.
27.05.2016 19:02
33
5
Наталия Петрова
Наталия Петрова
На толкова мръвка на кой ше му липсва лука:)))
12.05.2016 23:54
5
16
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Иначе пък на снимката наистина много сочни изглеждат.
12.05.2016 23:50
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Yana G.
Yana G.
Традиционни кюфтета, но наистина липсва лук в рецептата и това 22г сол .... може би е една лъжичка
11.05.2016 13:14
3
2
1
Покажи всички подкоментари