Начин на приготвяне
Месото и сланината се смилат на кайма. Слагат се солта, черният пипер, кимионът и чубрицата. Каймата се омесва с ръце 15 - 20 минути много добре.
По време на омесването са добавя 300 - 350 мл. вода. Водата е задължителна, ако искате сочни кюфтета. Оставя се така приготвената кайма една вечер да престои в хладилник, завита с полиетиленово фолио, за да не хване кора.
След това с намазнени с олио ръце се оформят кюфтетата. Пече се на силна скара намазана с олио или мас до готовност.
Кюфтета на скара се поднасят топли с подходяща салата и червено вино.
Ако обичаш кюфтета, опитай рецептите ни за кюфтета по цариградски или кюфтенца с доматен сос.
Коментари