Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Парти Кюфтенца»Яйчени кюфтенца с шарена сол в галета

Яйчени кюфтенца с шарена сол в галета

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Яйчени кюфтенца с шарена сол в галета
Снимка: Ина
1 / 5
20/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
13

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр. варени
  • брашно - 25 г
  • прясно мляко - 70 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • шарена сол
  • сол
  • масло
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените яйца се обелват и настъргват.

В тиган се слага малко масло, за да се загрее. Добавя се брашното, за да се запържи. Разбърква се.

Добавя се прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Сместа се сваля се от котлона. Добавят се отделените 3 сурови жълтъка, предварително разбити. Овкусява се със солта и шарената сол.

Прибавят се настърганите варени яйца. Разбърква се.

Сместа се връща отново на котлона и се готви още 2-3 минути. Готовата яйчена смес се оставя да изстине.

Оформят се кюфтенца и се овалват в галета.

Пържат се в предварително загрята мазнина до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: