Домашна шарена сол

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Домашна шарена сол
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Подходяща е шарената сол не само за финално посолявяне, но дори и за овкусяване по време на готвене на кайма, марината за месо и други."

Необходими Продукти

  • чубрица - 2 с.л.
  • сминдух - 2 с.л.
  • червен пипер - 8 или 9 с.л.
  • тиквени семки - 2 с.л смлени
  • царевица - 1 с.л. смляна
  • риган - 10 г
  • мащерка - 2 с.л.
  • куркума - 10 г
  • кимион - 10 г
  • черен пипер - 10 г
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе си предварително тиквените семки и царевицата.

Тиквените семки са, за да придадът плътност, по желание може и да ги пропуснете.

Всичко се омесва добре в купа и след това може да се съхранява в бурканче дълго време.

Резултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина.

Подходяща е шарената сол не само за финално посолявяне, но дори и за овкусяване по време на готвене на кайма, марината за месо и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: