Начин на приготвяне
Написах количеството продукти в ориентировъчни грамажи, понеже зависи от вкуса на човека, който приготвя рецептата. Аз използвам несладка сладкарска сметана, защото предпочитам да добавя сама желаното количество захар (кафява).
За крема от снимката използвах домашно направена безсолна извара. Кремът може да се яде както в купичка, така и като крем за торта.
В купа разбивам сладкарската сметана с миксер до полуготовност, като без да спирам, прибавям захарта, после заквасената сметана с лъжица и накрая изварата (натрошена).
Аз лично предпочитам изварата/сиренето да остане на по-едри парченца, но ако искате гладък крем, може просто да продължите разбиването с миксер на висока скорост.
При желание може да се добави ванилия и/или индийско орехче.
Знам, че сигурно звучи странно, но кремът става изключително вкусен, според мен - леко пикантен.
Изсипах в купички малко от крема, после към останалата част прибавих какао и допълних купичките.
Крем за 15 минути е готов.
Коментари
Страхотно.