Диплес

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Диплес
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Не е честно най-ароматните сладки и сладкиши да се приготвят само по Коледа, бихме хапвали Диплес целогодишно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 50 г
  • олио - 20 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • портокалов сок - 50 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 500 мл
  • мед - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете бакпулвера, разбъркайте и оформете кладенче. Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете и останалите съставки, разбъркайте и ги сипете в кладенчето, замесете меко тесто.

Оставете тестото завито със стреч фолио да почине за 30 минути. През това време си сварете сиропа, като обедините всички съставки за него и след като заври, премахнете от огъня и оставяте на се охлади.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежете кората на ленти, всяка лента усучете на спирала и защипете двата края в кръг. Вариант е и да завиете лентите на розички.

Нагрейте олиото и ги пържите от двете страни до златисто кафяв загар. Извадете готовите дипли и ги потопете в охладения сироп, като ги обръщате няколко пъти за да попият от него.

Така процедирате с всичките горе-долу 30 парчета, докато са още топли поръсете със смлени орехи или поръсете с канела. Чудно вкусни и бързи гръцки сиропирани сладки, които се приготвят предимно по Коледа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията