Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете бакпулвера, разбъркайте и оформете кладенче. Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете и останалите съставки, разбъркайте и ги сипете в кладенчето, замесете меко тесто.
Оставете тестото завито със стреч фолио да почине за 30 минути. През това време си сварете сиропа, като обедините всички съставки за него и след като заври, премахнете от огъня и оставяте на се охлади.
Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежете кората на ленти, всяка лента усучете на спирала и защипете двата края в кръг. Вариант е и да завиете лентите на розички.
Нагрейте олиото и ги пържите от двете страни до златисто кафяв загар. Извадете готовите дипли и ги потопете в охладения сироп, като ги обръщате няколко пъти за да попият от него.
Така процедирате с всичките горе-долу 30 парчета, докато са още топли поръсете със смлени орехи или поръсете с канела. Чудно вкусни и бързи гръцки сиропирани сладки, които се приготвят предимно по Коледа!