Начин на приготвяне
За тези вкусни шоколадови бонбони първо пригответе плодовата плънка. Може да използвате както пресни така и замразени плодове. Сложете плодовете в касерола и прибавете към тях няколко лъжици вода, лимоновия сок и подсладител по желание (стевия, кленов сироп, агаве)
Варете сладкото 10 минути, докато леко се сгъсти.
След това махнете от котлона и прибавете чиата. Оставете да се охлади и семената чиа да набъбнат.
Щом сладкото придобие консистенция на желе, покрийте малък поднос или дъска за рязане с хартия за печене.
Сложете върху хартията по лъжичка от сладкото и поставете подноса във фризер за 1 час.
След като пълнежа за бонбоните се втвърди, разтопете шоколада в съд на водна баня и потопете всеки бонбон в разтопения шоколад. Ползвах черен шоколад с натрошени лешници с 86% какао.
Отново наредете бонбоните върху хартия и сложете в хладилник за половин час.
След това може да се почерпите с тези вкусни и здравословни шоколадови бонбони с плодов пълнеж.