Свежа салата от булгур, рукола и каперси

25/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9915113498
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • булгур - 100 г
  • вода - около 200 мл
  • рукола - 2 шепи
  • каперси - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 40 мл.
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • балсамова редукция - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Ако ползвате от по-едрия булгур, поставете съд с водата на котлона при умерен до силен огън. Щом заври, сипете зрънцата, щипка сол и варете 8 минутки. След като е готов, захлупете с капак да се запари и оставете така да изстине напълно. В случай че ще приготвяте салатата с по-ситния булгур, е нужно само да го попарите с врящата вода и така да го оставите под капак, докато набъбне и я поеме.

2. Изстискайте сока от лимона и настържете много фино 1 с.л. от жълтата част на кората му. Смесете сока от цитруса и кората със зехтина, белия пипер и малко сол.

3. В купа смесете булгура с дресинга и каперсите. Добавете двете шепи зелени листа от рукула и разбъркайте леко. Прехвърлете в сервировъчна чиния и накапете отстрани от балсамовата редукция.

4. Поднесете салатата като здравословно предястие или гарнитура към риба или месо. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар