Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с миксер. Добавяме киселото мляко, содата, олиото, ванилията и брашното.
Разбиваме и постепенно добавяме топлата вода. Когато се получи гладка смес, започваме да печем блините, като предварително намазваме тефлонов тиган с малко масло и след това сипваме половин черпак от сместа.
Готовите блини изваждаме в широка чиния, като е добре да ги намазваме с по малко масло.
За плънката обелваме и настъргваме ябълките. Сипваме ги в касерола, добавяме захарта и задушаваме на котлона до омекване.
Добавяме боровинките и канелата, задушаваме за още 2-3 минути и отместваме. Оставяме за малко да изстине и с тази плънка намазваме блините, и ги навиваме.
Разбиваме крема сиренето с пудрата захар и украсяваме навитите блини.