Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини с ябълки и червени боровинки

Блини с ябълки и червени боровинки

Блини с ябълки и червени боровинки
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.топла
  • ванилия - 2 - 3 капки, течна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ябълки - 3 бр.
  • червени боровинки - 100 г сушени
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 100 - 150 г
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с миксер. Добавяме киселото мляко, содата, олиото, ванилията и брашното.

Разбиваме и постепенно добавяме топлата вода. Когато се получи гладка смес, започваме да печем блините, като предварително намазваме тефлонов тиган с малко масло и след това сипваме половин черпак от сместа.

Готовите блини изваждаме в широка чиния, като е добре да ги намазваме с по малко масло.

За плънката обелваме и настъргваме ябълките. Сипваме ги в касерола, добавяме захарта и задушаваме на котлона до омекване.

Добавяме боровинките и канелата, задушаваме за още 2-3 минути и отместваме. Оставяме за малко да изстине и с тази плънка намазваме блините, и ги навиваме.

Разбиваме крема сиренето с пудрата захар и украсяваме навитите блини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: