Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата с булгур и риба тон

Салата с булгур и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салата с булгур и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Полезна салата с риба тон и булгур, която си хапваме винаги с удоволствие"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • салата - 1 щедра шепа салатени листа микс
  • лук - 1 глава, малка
  • лимони - 1 бр. сока
  • риба тон - 120 г от консерва
  • черен пипер - 1 щипка
  • маслини - около 10 бр. черни
  • зехтин - 50 мл или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се сварява за 8 минутки във вода в съотношение 1:2. Ако използвате от по-ситния, само трябва да се запари в същото съотношение количество вода и да се остави тя да попие.

Изстиналият вече булгур се залива със сока от лимон (не е нужно да слагате всичкият сок, ако цитрусът е голям, регулирайте си на вкус) и зехтина.

Лука се реже на малки кубчета, използвайте по-пресен, а не много стар и такъв сорт, който да не е лют, а по- скоро сладък.

Отцедете рибата тон от течността или мазнината в консервата.

Разбъркайте булгура с леко натрошената риба, лука, свежите листа (ако са големи, ги накъсайте) и доовкусете салатата със сол, черен пипер и още лимонов сок и зехтин, ако е необходимо.

Поднесете охладена, гарнирана със черните маслини.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: