Начин на приготвяне
Булгурът се сварява за 8 минутки във вода в съотношение 1:2. Ако използвате от по-ситния, само трябва да се запари в същото съотношение количество вода и да се остави тя да попие.
Изстиналият вече булгур се залива със сока от лимон (не е нужно да слагате всичкият сок, ако цитрусът е голям, регулирайте си на вкус) и зехтина.
Лука се реже на малки кубчета, използвайте по-пресен, а не много стар и такъв сорт, който да не е лют, а по- скоро сладък.
Отцедете рибата тон от течността или мазнината в консервата.
Разбъркайте булгура с леко натрошената риба, лука, свежите листа (ако са големи, ги накъсайте) и доовкусете салатата със сол, черен пипер и още лимонов сок и зехтин, ако е необходимо.
Поднесете охладена, гарнирана със черните маслини.
Добър апетит!