Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мезета»Бърза туршия с краставици, моркови и лук

Бърза туршия с краставици, моркови и лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Бърза туршия с краставици, моркови и лук
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Такива туршии на нас ни дайте - бързи и много вкусни"

Необходими Продукти

  • краставици - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • малинов оцет - 100 мл
  • винен оцет - 250 мл
  • вода - 350 мл
  • захар - 50 г
  • сусам - 20 г
  • мащерка - 20 г (прясна)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете краставиците и отстранете меката вътрешност със семките, след което ги нарежете.

Нарежете и червения лук на уеджиси, както и морковите.

За да приготвите маринатата на туршията, поставете на котлона дълбока тенджера и кипнете винения и малиновия оцет заедно със захарта, мащерката и солта.

Когато течността заври, добавете водата и одръпнете съда от котлона. Прибавете вътре зеленчуците в марината и разбъркайте.

Покрийте съда с прозрачно фолио и оставете туршията да престои на стайна температура за половин час. Сервирайте в купичка и поръсете със сусам по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: