Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Гръцка туршия с лук

Гръцка туршия с лук

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Гръцка туршия с лук
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Гръцка му работа - хем вкусно, хем пикантно, хем лесно за приготвяне!"

Необходими Продукти

  • маслини - 500 г
  • люти чушки - 1 кг
  • моркови - 500 г
  • лук - 1 кг
  • чесън - 3 глави
  • зелени домати - 1 кг
  • за марината
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1.5 ч.ч.
  • захар - 350 г
  • сол - 5 с.л.
  • аспирин - 15 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете маринатата от изброените продукти. Оставете да се охлади. Опечете леко чушлетата. Нарежете морковите на колелца.

Зелените домати, лука и чесъна нарежете на филийки. Сложете маслините и всички зеленчуци в голяма тава.

Залейте със изстиналата марината. Разбъркайте хубаво и оставете да престоят около 24 часа.

Напълнете измитите и подсушени буркани със зеленчуци, като между тях поставяте от аспирина (3 бр. на буркан). Разпределете маринатата в бурканите.

Затворете и съхранявайте туршията на хладно място.

Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине.

Гръцката туршия с лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: