Начин на приготвяне
Кипнете маринатата от изброените продукти. Оставете да се охлади. Опечете леко чушлетата. Нарежете морковите на колелца.
Зелените домати, лука и чесъна нарежете на филийки. Сложете маслините и всички зеленчуци в голяма тава.
Залейте със изстиналата марината. Разбъркайте хубаво и оставете да престоят около 24 часа.
Напълнете измитите и подсушени буркани със зеленчуци, като между тях поставяте от аспирина (3 бр. на буркан). Разпределете маринатата в бурканите.
Затворете и съхранявайте туршията на хладно място.
Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине.
Гръцката туршия с лук е готова.