Начин на приготвяне
Това е една не традиционна рецепта за туршия и исках да я споделя с вас.
Измиваме и режем краставиците на кръгли колелца, после измиваме и лютите чушки.
След което взимаме два буркана от трилитровите и най-отдолу слагаме от билките по малко, от листата касис слагаме по две на ред и шест броя на буркан, добавяме краставици и люти чушки до средата и слагаме пак билки и краставици.
Завършваме с билките и добавяме отгоре сол, черен пипер, захар и доливаме топла вода, която е около 75 градуса и затваряме капачките.
Слагаме туршията в килера и след два месеца консумираме.
Вътре в билковата туршия от краставици и люти чушки няма оцет, защото хрянът придава кисел вкус.
Коментари
Силно препоръчвам.