Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки бутчета с гъби и салата от целина

Пилешки бутчета с гъби и салата от целина

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пилешки бутчета с гъби и салата от целина
Снимка: Храна за Душата
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Най-вкусната храна е споделената с хората, които обичате - споделете с всички тези пилешки бутчета с гъби и салата от целина"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • магданоз - 20 г
  • мащерка - 20 г
  • бахар
  • черен пипер
  • сол
  • За салатата
  • целина - 1 глава
  • горчица - 1 с.л. (едрозърнеста)
  • магданоз - 20 г
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • За соса
  • печурки - 150 г (кралска)
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода с тенджера на котлона, добавете пилешките бутчета, наразяните на едро лук и морков, магданоза, бахара и мащерката. Оставете всичко да поври за 30-40 минути.

За салатата обелете целината и я настържете. Обелките прибавете към бульона на пилешките бутчета.

Сложете настърганата целината в купа и я посолете. Изцедете я и добавете към нея горчицата, нарязания на ситно магданоз, сока на половин лимон и зехтина. Разбъркайте салатата и оставете настрана.

За соса обелете печурките и ги нарежете на тънки филийки. Загрейте масло в тиган и задушете гъбите заедно със ситно нарязан чесън.

Извадете пилешките бутчета от бульона и го обезкостете. Накъсайте месото на парченца и го добавете в тигава при гъбите. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте в плоска чиния и гарнирайте със салатата от целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: