Начин на приготвяне
Разполовете пилешките бутчета, посолете ги със сол и черен пипер и всяко оваляйте в брашното.
Запържете ги от всички страни до златисто и извадете върху домакинска хартия.
Зеленчуците нарежете на дребно, а гъбите оставете цели. В същата мазнина в която е пържено пилето, сложете лука и чесъна, да се запържат за кратко, след което добавете чушките, гъбите и морковите.
Разбъркайте и пържете 5 мин., добавете виното и оставете да покъкри още няколко минути, за да се изпари алкохолът.
Изсипете бульона, доматите и сложете щипка захар, поръсете с подправките и върнете месото в соса.
Сложете капака и намалете котлона на умерена температура за 30 мин., докато течността се изпари.
При поднасяне поръсете с магданоз, босилек или розмарин. По желание към ястието се добавя нарязано на ситно люто чушле.
Коментари
Ама къде да го отстрелям това пиле?