Начин на приготвяне
В киселото мляко се слага содата бикарбонат, за да шупне. Брашното се пресява в тава.
Прави се кладенче. В кладенчето се слагат солта и бакпулверът. Добавят се яйцата и киселото мляко. Започва да се замесва тесто, като постепенно се взима от брашното.
Когато тестото се замеси се доомесва с малко брашно на плота. Трябва да се получи меко тесто. Когато тестото е готово се прави на топчета с олио.
Оставя се да почине. Ако е останало брашно се пресява и може да бъде използвано отново. В дълбоко тиганче се сипва повечко олио. Оставя се да загрее.
Топчетата се разпъват на мекички, като в средата се прави по 1 дупчица. Пържат се от двете страни. Гарнират се добре със всякакви сладка или пудра захар.