Начин на приготвяне
Слагате вода да заври заедно със сол, за да се варят морковите за около 10 минути докато поомекнат, в зависимост от дебелината.
Преди това ги режете на четвъртини по дължина. След като ги сварите оставяте да се отцедят хубаво върху кухненска хартия или хавлия.
През това време с вилица разбивате яйцата в подходящ съд, в който ще е удобно да се овалват морковите.
Също така слагате брашното и корнфлейкса в отделни подходящи съдове. След като са готови овалваме първо хубаво в брашното, следва яйцето и накрая в корнфлекса.
Поставяме готовите моркови в чиния докато са готови всички. Загрявате мазнината и пържете до златист загар за около 2-3 минути.
При изваждането ги слагаме върху кухненска хартия, за да се поеме излишната мазнина.