Начин на приготвяне
Първо, нарязваме пилешките гърди на хапки.
В съд смесваме съставките за маринатата. Поставяме хапките и разбъркваме, така че марината да обхване навсякъде.
Отгоре съда покриваме с фолио и оставяме на страна за едно денонощие.
Приготвяме си три купи, като в първата насипваме галетата, във втората разбиваме яйцата, а в третата прибавяме леко натрошения корнфлейкс.
Започваме да потапяме хапките първо в галетата, след това в яйцата и накрая в корнфлейкса.
Обелваме картофите и нарязваме на ленти.
Морковите и чесъна почистваме и заедно пасираме.
В тавичка, която сме сипали олио, поставяме нарязаните картофи и поръсваме отгоре с пасираните моркови и чесан.
Разбъркваме добре, нареждаме хапките отгоре и поставяме във фурната.
Печем, докато самите пилешки хапки придобият златист загар.