Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Хрупкави панирани кюфтенца с корнфлейкс

Хрупкави панирани кюфтенца с корнфлейкс

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Хрупкави панирани кюфтенца с корнфлейкс
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
02/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Колкото по-хрупкави са кюфтенцата, толкова повече бира ще се изпие, нали знаете"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг (свинска или смес)
  • лук - 1 средна глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • корнфлейкс - 1 пакет (средно едър)
  • олио - за пържене
  • декорация
  • домати - 1 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • червен лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и добавете към каймата, прибавете останалите продукти.

Хубаво трябва да се омеси, покрие с домакинско фолио и се остави за няколко часа.

Разбийте яйцата, пригответе си брашното и корнфлейкса, оформете средно големи кюфтета, като ги овалвате в брашното.

Сложете да се загрява олиото и започнете да панирате, като всяко оформено кюфте потапяте в разбитите яйца и овалвате в корнфлейкса.

Пържите на умерен котлон до хубав златист цвят, декорирате с розички от домати и краставици, лук и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: