Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани праскови с шоколад

Поширани праскови с шоколад

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изискан десерт за специални моменти и още по-специални хора"

Необходими Продукти

  • праскови - 5 бр
  • бяло вино - 500 мл
  • натурален шоколад - 100 г, 72% какао
  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • масло - 150 г
  • лимони - 1 бр
  • ванилия
  • канела - 1 пръчка
  • канела - на прах
  • кардамон
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган бялото вино, добавете пръчката канела, няколко зрънца кардамон, ванилията, захарта и кората на лимона. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Свалете сместа от котлона и я оставете да се охлади за няколко минути.

Отделете костилките от прасковите. Поставете почистените плодове в охладената винена смес, за да се пошират за няколко минути. След това ги извадете и обелете.

Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня заедно с бучка масло.

Натрошете бисквитите на едри трохи в купа. Разтопете маслото. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, добавете щипка канела на прах и разбъркайте.

Сервирайте пошираните праскови като ги залеете с разтопения шоколад и поръсите отгоре с маслените бисквитени трохи. Накрая залейте със сиропа от поширането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: