Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Страчатела с праскови и шоколад

Крем Страчатела с праскови и шоколад

Крем Страчатела с праскови и шоколад
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"Крем Страчатела със сутрешното кафе - защо не?"

Необходими Продукти

  • крем оле - 1 пакет без варене (80 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • праскови - 1 бр.
  • течен шоколад - 4 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се изсипва в купата на миксера. Ако то е студено, сместа ще стане по-пухкава. Ако е на стайна температура, ще трябва да се охлади след приготвянето му.

Към него се добавя кремът Оле с вкус на Страчатела.

Разбърква се първо една минута на бавна степен, като се обира да няма от сместа по стените на купата.

След това се разбива още 3 минути на бърза степен. Сместа се разпределя в 4 купички. Оставя се в хладилника да стегне.

Прасковата се измива и нарязва на филийки от полукръгчета. Нареждат се върху крема.

Украсява се с течния шоколад по избор. Аз избрах да го сложа в крайчетата на крема.

Крем Страчатела с праскови и течен шоколад със сутрешното кафе - защо не?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: