Начин на приготвяне
Загрейте в тиган бялото вино, добавете пръчката канела, няколко зрънца кардамон, ванилията, захарта и кората на лимона. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Свалете сместа от котлона и я оставете да се охлади за няколко минути.
Отделете костилките от прасковите. Поставете почистените плодове в охладената винена смес, за да се пошират за няколко минути. След това ги извадете и обелете.
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня заедно с бучка масло.
Натрошете бисквитите на едри трохи в купа. Разтопете маслото. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, добавете щипка канела на прах и разбъркайте.
Сервирайте пошираните праскови като ги залеете с разтопения шоколад и поръсите отгоре с маслените бисквитени трохи. Накрая залейте със сиропа от поширането.