Начин на приготвяне
Избират се красиви круши с дръжките и се обелват, като дръжките се оставят.
В дълбок съд в зависимост от количеството на крушите (при мен всичко е на око) се слага сок от два портокала, бяло вино около чаша, мед и захар на вкус, ванилия, кори от портокали и лимони, няколко карамфила, 1-2 звездовидни анасона.
В тази смес се слагат крушите да се варят на тих огън, като се обръщат от всички страни.
Когато омекнат се вадят, а сосът се оставя да поври до гъстотата на сироп.
В чинийка се поставя по една от пошираните круши, полива се със соса и по желание с бял шоколад.
Украсявам принцесите круши с ароматен сос и бял шоколад с маково семе.
Крушите могат да се направят с червено вино, тогава ще са розови.
Да допълня, че преди да се монтират в чинийката, леко се подрязват от долната страна, за да не падат.
Накрая се наслаждаваме на прекрасните поширани круши с ароматен сос и бял шоколад!
Източник: Kamelia Videnova - Кулинарна мрежа