Начин на приготвяне
Почистете спанака, измийте го и го задушете. Отцедете го добре и го оставете да се охлади.
Сложете спанака и копъра в купа. Пасирайте на гладък крем и подправете със сол.
Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. Внимателно ги прибавете към спаначената смес, като ги редувате с нишестето.
Сипете полученото тесто в правоъгълна тава и загладете с нож. Изпечете блата във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Оставете блата да изстине, след което го навийте на руло заедно с хартията, за да приеме форма.
Развийте спаначения блат и махнете хартията. Намажете с крема от сирене и наредете шунката, нарязана на тънки филийки.
Завийте стегнато спаначеното руло и ооакивайте в алуминиево фолио.
Охладете във фризер поне 20 мин, преди да нарежете рулото.
Нарежете рулото на тънки кръгове.