Херинга в бутертесто

Херинга в бутертесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • херинга - 300 г филе
  • бутертесто - 500 г
  • лук - 1 глава
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Херингата се нарязва и се запържва в малко олио. Рибата се отстранява от тигана.

В същото олио се запържва лукът. Оставя се да се задуши. Към месото се добавя лукът. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Бутертестото се разделя на 2 равни части. От всяка се оформя тяло на риба (да са еднакви). Подготвя се тава с хартия за печене и се подмазва с малко олио.

Едното тесто се поставя в тавата. Върху него се слага плънката, като се оставят по 2 см отстрани.

Жълтъкът се разбива с малко вода. Двата сантиметра отстрани се намазват с жълтъка.

Отгоре се поставя другото тесто, краищата се приискат леко, за да се затвори тестото. С останалото тесто се оформят опашка и перка. Добавят се към рибата.

С тесто се отделя главата на рибата и се декорира опашката. С върха на нож се правят леки разрези, за да се оформят люспи.

Намазва се с жълтъка. Пече се на 180°С в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: