Печена скумрия с лук, лимон и пиперка

08/09/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132814820176
"Всеки може да приготви вкусна печена скумрия, само трябва да си запише тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата изчистваме и измиваме много добре. По желание отстраняваме главата, а може и да печем с нея.

Почистваме чесън и с помощта на ножа натискаме всяка една скилидка. Лука и пипера също почистваме и нарязваме на колелца. Една част от лука оставяме така, а другата режем на половина.

Поръсваме рибата със солта и останалите подправки.

Късаме фолио, като поръсваме със зехтин отдолу. Върху зехтина нареждаме кръгчетата лук и тогава поставяме рибата.

Правим разрези на няколко места на рибата. Във всеки разрез поставяме резен лимон и от чесъна, а помежду лимона поставяме пипера. Във вътрешността на рибата поставяме отново лук и чесън.

Поръсваме зехтин и завиваме рибата. Поставяме във фурната и печем около 25-30 минути.
Когато е почти готова, вадим и отваряме фолиото.

Печем още 5-10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар