Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с лук, лимон и пиперка

Печена скумрия с лук, лимон и пиперка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печена скумрия с лук, лимон и пиперка
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
08/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Всеки може да приготви вкусна печена скумрия, само трябва да си запише тази рецепта"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин
  • копър - щипка сух
  • кориандър - щипка
  • девесил - щипка
  • черен пипер - щипка
  • риган - щипка
  • хималайска сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата изчистваме и измиваме много добре. По желание отстраняваме главата, а може и да печем с нея.

Почистваме чесън и с помощта на ножа натискаме всяка една скилидка. Лука и пипера също почистваме и нарязваме на колелца. Една част от лука оставяме така, а другата режем на половина.

Поръсваме рибата със солта и останалите подправки.

Късаме фолио, като поръсваме със зехтин отдолу. Върху зехтина нареждаме кръгчетата лук и тогава поставяме рибата.

Правим разрези на няколко места на рибата. Във всеки разрез поставяме резен лимон и от чесъна, а помежду лимона поставяме пипера. Във вътрешността на рибата поставяме отново лук и чесън.

Поръсваме зехтин и завиваме рибата. Поставяме във фурната и печем около 25-30 минути.

Когато е почти готова, вадим и отваряме фолиото.

Печем още 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: