Скумрия с лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Скумрия с лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Класическата рецепта със скумрия, но не на фурна, а задушена на котлон - ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 средно големи
  • лук - 4 - 5 глави
  • доматено пюре - 2 - 3 супени лъжици
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства от люспите и вътрешностите, маха се черната люспичка. Маха се главата, измива се добре и се нарязва на парчета с дебелина около 1.5 см.

Вари се в малко вода около 10 мин. В отделен съд се слага олио и нарязаният лук - първо на две половини, после всяка половина на ивички. Добавя се малко вода и така се задушава леко.

След това се прибавят парчетата риба, малко сол, черен пипер и се вари до омекване на лука.

Най-накрая се прибавя доматеното пюре и се вари още малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мира
Мира
Скумрия с люспи??? И другото е ципа. И да се вари не съм чувала, ще стане кашкава, а и трябва малко. Рецептата не струва ...
03.10.2012 13:03
1
1
Таня
Таня
Скумрията няма люспи първо, второ няма нужда да се вари изобщо и трето скумрия плакия се прави на фурна и се слагат и резенчета лимон, тогава става още по-вкусна.
20.05.2012 00:48
1