Начин на приготвяне
Рибата изчистваме и измиваме много добре. По желание отстраняваме главата, а може и да печем с нея.
Почистваме чесън и с помощта на ножа натискаме всяка една скилидка. Лука и пипера също почистваме и нарязваме на колелца. Една част от лука оставяме така, а другата режем на половина.
Поръсваме рибата със солта и останалите подправки.
Късаме фолио, като поръсваме със зехтин отдолу. Върху зехтина нареждаме кръгчетата лук и тогава поставяме рибата.
Правим разрези на няколко места на рибата. Във всеки разрез поставяме резен лимон и от чесъна, а помежду лимона поставяме пипера. Във вътрешността на рибата поставяме отново лук и чесън.
Поръсваме зехтин и завиваме рибата. Поставяме във фурната и печем около 25-30 минути.
Когато е почти готова, вадим и отваряме фолиото.
Печем още 5-10 минути.