Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Доматен сос»Консервиран доматен сос с лук и индийско орехче

Консервиран доматен сос с лук и индийско орехче

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Консервиран доматен сос с лук и индийско орехче
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
"Консервирането на домати за зимата е изкуство, което владеем до съвършенство"

Необходими Продукти

  • домати - 4 кг
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • лук - 8 глави
  • оцет - 1 к.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л. по желание
  • черен пипер - 1 ч.л., смлян
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л., смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите и лукът се почистват и нарязват на парченца.

Прибавя се солта, оцетът и се вари около 1 час на умерен огън.

След като изстине, се пасира.

Отново се слага на огъня и се добавят останалите подправки, вари се до сгъстяване.

Насипва се в стъклени бутилки и се стерилизира 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: