Начин на приготвяне
Изрязват се крайчетата на филийките, така че да се получат правоъгълници. Филиите се разточват. Половината ще бъдат приготвени със сладка плънка, а другата половина - със солена плънка.
Филиите със сладка плънка се намазват с течен шоколад. Бананът се реже на 18 кръгчета. На всяка филия се слагат по 3 парчета. Бананът се слага в единия край. Филията се навива към другия край.
Филиите със солена плънка се намазват с тънък слой маргарин. Саламът се нарязва на дебели парчета. Разпределя се за всички филии. Добавя се и по парче топено сирене. Навиват се.
В дълбока купа се разбиват яйцата. Добавя се киселото мляко и малко водичка. Разбива се.
В тиган се слага олио да загрее. Филийките се потапят в яйчената смес, като трябва да се покрият с яйца от всички страни.
Пържат се. Завъртат се от всички страни. Ако е необходимо, по време на пърженето се добавя още олио.
Бърза и вкусна закуска.