Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Домашни солети от лимец

Домашни солети от лимец

Домашни солети от лимец
Снимка: Илиана Първанова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
13 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
25 мин.
"Всеки път, когато минете покрай тях, ще си хапнете от лимецовите солетки, неизбежно е"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 и 1/2 с.л. домашен
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме лимецовото брашно, към него и пълнозърнестото. Прибавяме яйцето, хималайската сол и шарлана. Поръсваме содата и я заливаме с оцета, за да се активира - и тя има буйна реакция на събуждане.

Разбъркваме ги и започваме постепенно да наливаме малко водичка, като месим, месим, докато не получим едно меко нелепкаво тесто.

Раздаваме го на тънко и нарязваме тънки лентички с ширина 5 мм. Взимаме две лентички, притискаме леко двата им края, да се съединят и усукваме.

В предварително намазнена с шарлан тавичка подреждаме усуканите солети. Печем около 10-12 минути на 200 градуса.

Невероятни солети с лимецово брашно - лесни за приготвяне у дома!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: