Начин на приготвяне
В купичка се слага маята, захарта, супена лъжица брашно и хладката вода. Разбърква се добре и се оставя да се активира маята.
През това време брашното се пресява и се слага солта в него. Яйцето се разбива и го добавя в съда с брашното, слага се и активираната мая и олиото. Омесва се меко тесто.
Ако е необходимо при омесването се добавя още брашно. Готовото тесто се оставя да почине около 30 до 40 минути.
След това тестото се разделя на равни по големина топчета. Всяко топче се разточва на кора с дебелина по-малка от 0. 5 см. Реже се тънки ленти, които се усукват.
Отгоре се поръсват със сусам, сол и чубрица, може и някакви други семена. Аз ги мажа и с цяло разбито яйце преди поръсването.
Подреждат се солетите в тава, застлана с хартия. Пекат се около 10-15 мин на 180 градуса с вентилатор.
По желание чубрицата /1 ч.л./ може да се сложи в тестото и да се добави 1-2 с.л смлени домати.
Коментари