Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Домашни солети с чубрица

Домашни солети с чубрица

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Домашни солети с чубрица
Снимка: К.Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всички деца обичат солети, но тези ароматни домашни солети ще допаднат и на възрастните"

Необходими Продукти

  • брашно - около 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 пак. или 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - около 200 мл хладка
  • олио - около 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сусам
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се слага маята, захарта, супена лъжица брашно и хладката вода. Разбърква се добре и се оставя да се активира маята.

През това време брашното се пресява и се слага солта в него. Яйцето се разбива и го добавя в съда с брашното, слага се и активираната мая и олиото. Омесва се меко тесто.

Ако е необходимо при омесването се добавя още брашно. Готовото тесто се оставя да почине около 30 до 40 минути.

След това тестото се разделя на равни по големина топчета. Всяко топче се разточва на кора с дебелина по-малка от 0. 5 см. Реже се тънки ленти, които се усукват.

Отгоре се поръсват със сусам, сол и чубрица, може и някакви други семена. Аз ги мажа и с цяло разбито яйце преди поръсването.

Подреждат се солетите в тава, застлана с хартия. Пекат се около 10-15 мин на 180 градуса с вентилатор.

По желание чубрицата /1 ч.л./ може да се сложи в тестото и да се добави 1-2 с.л смлени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

йорданка
йорданка
Браво, бебчо ще хапва истинска храна!
25.11.2019 17:52