Начин на приготвяне
За тези домашни солети тавичка пресейте 300 г брашно от лимец. Направете кладенче и в него изсипете зехтина и водата.
Започнете внимателно да разбърквате, като в началото може да си служите с вилица, а накрая да месните с ръце.
Получава се меко тесто, което не бива да залепва по пръстите ви. Ако е така, добавете още малко брашно.
Разделете тестото на няколко по малки части. Така се работи много по лесно.
Разточете всяка час на тънък лист и разрежете на ленти.
Подгответе си тавичката, застлана с хартия за печене. В нея подредете сплетени ленти, като ги засучете няколко пъти.
Режете лентите по-дебели, за да са удобни на бебешките ръчички да си държат гризините.
Печете домашни солети от лимец за бебе в предварително загрят фурна на 180 градуса за около 10 минути.