Начин на приготвяне
В дълбок съд сипваме лимецовото брашно, към него и пълнозърнестото. Прибавяме яйцето, хималайската сол и шарлана. Поръсваме содата и я заливаме с оцета, за да се активира - и тя има буйна реакция на събуждане.
Разбъркваме ги и започваме постепенно да наливаме малко водичка, като месим, месим, докато не получим едно меко нелепкаво тесто.
Раздаваме го на тънко и нарязваме тънки лентички с ширина 5 мм. Взимаме две лентички, притискаме леко двата им края, да се съединят и усукваме.
В предварително намазнена с шарлан тавичка подреждаме усуканите солети. Печем около 10-12 минути на 200 градуса.
Невероятни солети с лимецово брашно - лесни за приготвяне у дома!
Чудно Вкусно!