Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Пукани чорбаджийки с чесън

Пукани чорбаджийки с чесън

Пукани чорбаджийки с чесън
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Каквото и да сложите на трапезата, не забравяйте да поднесете и от тези пукани чорбаджийки"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол
  • ябълков оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки се измиват, подсушават и пробождат с игла на няколко места.

Чушките се запичат на загрят тиган или плоча. Чесънът се обелва и счуква с малко сол.

Прибавя се на струйка олиото, като се разбърква енергично. Сместа леко побелява.

Добавя се оцетът и отново се разбърква. С получената марината се заливат пуканите чорбаджийки.

Поръсва се още сол на вкус, след което чушките се разбъркват. Оставят се да престоят така поне 2-3 часа.

Преди сервиране се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Пуканите чорбаджийки с чесън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: