Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пукани чушлета с чесън и магданоз

Пукани чушлета с чесън и магданоз

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Пукани чушлета с чесън и магданоз
Снимка: Чародейката
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
6
"Пукани чушлета с чесън и магданоз - задължително трябва да ги опитате"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 25 - 30
  • ябълков оцет - 60 мл или винен
  • кафява захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка (или копър)
  • олио - 50 милилитра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки, подсушете ги и премахнете дръжките им. С помощта на остър нож леко цепнете връхчето им.

В тиган с капак сипете малко олио и сложете чушките вътре. Похлупете, за да не пръскат.

След 1-2 минути обърнете лютите чушлета. Ако желаете да ги обелите, то тогава трябва да ги оставите да изстинат за 30-тина минути под капак. След това много лесно се белят.

Пасирайте чесъна, копъра/магданоза и ги залейте с оцета. Добавете олиото, сол и захар, хубаво разбъркайте.

Поднесете чушлетата, като ги залеете с маринатата.

Пуканите чушлета с чесън и магданоз са готови - опитайте тази чудна разядка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: