Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Кордон бльо със сос бешамел

Кордон бльо със сос бешамел

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кордон бльо със сос бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Единственото подобрение, което можем да предложим за любимото Кордон бльо е добавянето на сос бешамел - тогава се получава перфектната чиния"

Необходими Продукти

  • свинско каре - около 600 г
  • шунка - 4 бр., слайс
  • ементал - 4 филийки сирене
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - настърган за поръска
  • БЕШАМЕЛ
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол
  • смлян бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства, ако е необходимо и се нарязва на тънки шницели. Поставя се в найлонов плик и с домакинското чукче от гладката страна се начуква, без да се разкъсва. Посоляват се със сол е черен пипер.

Между два изтънени шницела се поставя по един резен шунка и парче сирене Ементал. За удобство може да се захванат с клечка за зъби.

Разбиват се яйцата с вилица.

В галетата се добавя червен пипер, разбърква се.

Всеки от сандвичите от шницели се овалва първо в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.

В тиган се сгорещява зехтина и маслото. Шницелите се изпържват за кратко, докато се зачервят. Изваждат се и се поставят в подходяща тавичка за печене.

Бешамел

Разтопява се маслото и се изсипва наведнъж брашното. Разбърква се, докато леко промени цвета си.

Започва да се прибавя хладкото мляко на малки порции, като след всяко добавяне се разбърква енергично до пълното му усвояване, следва нова порция мляко. Така до изчерпването на млякото.

Сваля се от котлона, прибавя се сол, бял пипер и индийското орехче. Разбърква се енергично и се добавят един по един жълтъците при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.

Заливат се шницелите, поръсва се с малко настъргано сирене и се запича за не повече от 20 минути на 200 градуса.

Кордон бльо със сос бешамел е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не пише в рецептата колко е количеството на прясното мляко.
18.11.2023 21:39
1