Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Кордон бльо с майонезен сос

Кордон бльо с майонезен сос

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Новак
1517521
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кордон бльо с майонезен сос
Снимка: Sanja Čipčić
1 / 8
02/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Една страхорна идея за скъпи гости - Кордон бльо с майонезен сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бяло
  • сол - 4 г
  • черен пипер - 1 г
  • сирене - 100 г твърдо
  • шунка - 60 г
  • корнфлейкс - 60 г
  • краве масло - 60 г
  • сос
  • майонеза - 100 г
  • горчица - 10 г
  • магданоз - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди през средата (може да ги разделите на три части зависи колко е дебело месото). Ще получите 4-6 тънки шницела.

Всеки шницел сложете между два слоя стреч фолио (фолио, месо, фолио) и изтънете с чукче за месо. Свалете горния слой фолио.

След това подправете месото със сол и черен пипер и сложете по едно парче шунка, лист сирене и го навийте с помощта на фолиото.

Когато стигнете до края, проверете дали месото е обгърнато от всички страни с фолио (ако не е, ще се разпадне). След това оваляйте месото на масата все едно е тесто.

Когато получите добре оформени шницели, завържете двата края на фолиото и повторете стъпките с останалото месо.

Готовите шницели подредете в чиния и сложете в хладилник за поне 30 мин или за цяла нощ. След това включете фурната на 200 градуса и пригответе маслото и корнфлейкса.

Разтопете маслото и сложете в дълбока купа, а корнфлейкса смелете и сложете в удобен съд. Всеки шницел валяйте в маслото и в корнфлейкса, след което слагайте върху тавичка с хартия за печене на дъното. Печете 35-40 минути.

Смесете майонезата, горчицата и магданоза и прибавете сол и пипер на вкус. Сипете в подходящ съд и украсете готовото Кордон бльо по желание.

Може да сервирате кордон бльо с майонезен сос с пържени картофи, грах, гриловани зеленчуци и сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: